Till lunch idag dag svängde jag ihop en av barnens favoriträtter – en liten variant på pasta carbonara. Denna rätt finns det ju en massa olika recept på men jag gör en enkel variant som alla brukar gilla.
Jag skippar ägg och parmesan och lägger istället till grädde och lite ”vanlig” ost. Barnen fick välja pastasort och sen var det bara att sätta igång.
En perfekt rätt för såväl barn som vuxna, snabbt går det och smakar gott gör den. Jag serverade med en sallad till idag, en bit bröd är också gott till. Servera gärna riven ost att strö över maten.
Pasta carbonara (3-4 personer)
2 paket bacon
1 gul lök
0-5-1 dl vispgrädde
Pasta för 4 personer, valfri mängd
Salt och peppar
Gör såhär;
Koka pastan, bestäm själv vilken mängd som är lagom för er.
Skär baconet i strimlar och bryn detta i några minuter. Tillsätt hackad gul lök och lägg ned detta i baconet. Stek allt tills baconet fått fin färg och löken mjuknat.
Häll av pasta och lägg i en bunke. Tillsätt baconblandningen. Häll på vispgrädde och rör om. Tillsätt mer grädde efter hand beroende på hur krämig du vill ha pasta. Krydda med salt och peppar efter behag.
Servera gärna med riven ost, sallad och en bit bröd.
Blanda bacon, lök och pasta. Tillsätt grädde 0ch kryddor. Toppa med riven ost och servera!