Hej hej!
Igår gjorde jag en liten kylrensning här hemma som resulterade i en fantastiskt god middag. Kyckling stod på menyn och jag gjorde ett krämigt täcke av bland annat creme fraiche, ost, rökt skinka, lite grönsaker och kryddor. Täcket smälte sedan och blev till en mycket god sås.
Jag serverade gratängen med ris och det blev en riktigt höjdarkombo! Barnen hade hunnit äta välling för kvällen men de åt ändå två portioner mat var så det verkade vara uppskattat av såväl stora som små!
Kycklinggratäng med krämigt täcke (4 portioner)
1 kg kycklingfiléer
Peppar, paprika och chilisås
5 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
150 gram rökt skinka (jag använde mig av vanlig påläggs-skinka)
1 paprika (jag tog en halv gul och en halv röd)
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk chilisås
2-3 msk hackad persilja
Smör till formen
Gör såhär;
Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg kycklingfiléerna i botten (jag delade min i två delar först) och krydda med lite paprika, peppar och eventuellt lite chilisås.
Blanda ihop täcket. Hacka grönsakerna i mindre bitar, riv ost och skär skinkan i mindre bitar. Rör ihop alla ingredienser och bred ut täcker över kycklingen. Gratinera i ugnen i ca 45 minuter, 175 graders värme. Kolla så att kycklingen är klar. Färdigt att servera, gärna med ris och en god sallad.
Bred ut täcket över kycklingen och gratinera i ca 45 minuter tills kycklingen är färdig. Servera gärna med ris och sallad.