Choklad-doppade chocolate chip cookies med mörk choklad och cashewnötter 2


Hej på er!

Ett par dagars uppehåll har det blivit här i från bloggen men nu är jag här. Det har inte varit still i köket för jag har hunnit med en hel del men pga sjuka barn, gäster och en lördag i väg på vift så har jag inte hunnit med att uppdatera här riktigt. Men nu så!

Idag vill jag ge er ett recept på några riktigt smaskiga chocolate chip cookies med härlig smak av mörk choklad och cashewnötter. Cookiesen är doppade i mörk choklad vilket gör dem lite extra snygga men ger de ännu lite mer chokladsmak än de bitar som finns i. Jag använde naturella cashewnötter i mina kakor men självfallet man kan använda precis vilka nötter man själv tycker om – valnötter, mandlar, hasselnötter eller pistagenötter. Självfallet kan du även variera kakorna genom att använda olika typer av choklad.

Perfekt kaka till eftermiddagskaffet! : )

Choklad-doppade chocolate chip cookies (25-30 st)

125 gram rumsvarmt smör

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl brunt farinsocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 dl havregryn

1 dl grovhackade nötter, jag använde cashewnötter

150 gram grovhackad mörk choklad

100 gram choklad till ”doppning”

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, vaniljsocker och farinsocker med en elvisp tills det blir poröst. Vispa ner äggen ett i taget.

Blanda mjöl, bakpulver och havregryn i en bunke och rör sedan ner detta i socker/ägg-smeten. Vänd ner nötter och choklad och knåda ihop degen.

Rulla ut runda kulor och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.  Tryck till kakorna något med en kniv.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 13-14 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna. Det är viktigt att kakorna svalnar helt innan du doppar dem i choklad.

Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna. Lägg upp och ned så att chokladen stelnar.

Vispa smör, vaniljsocker och farin poröst. Vispa i äggen, ett i taget.

Rör i mjölblandningen och redan chokladen och nötterna.

Rulla kulor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till kakorna något med en kniv.

Grädda kakorna i ca 13-14 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen i vattenbad och doppa kakornas undersida. Låt stelna upp och ned.

Kakorna går fint att frysa, men förvara de gärna i kylen annars.

 


Lämna ett svar till hannah Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Choklad-doppade chocolate chip cookies med mörk choklad och cashewnötter