Halloj på er!
Ännu en härlig vårdag till ända! Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart! Imorgon bär det av till Malmö med hela familjen för en liten utflykt. Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord!
Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korv stroganoff. Barnen åt som hästar och tog mer och mer, ett bra betyg : ) Det var riktigt gott måste jag säga (även om jag inte är någon korvälskare) och det går lätt att variera med olika tillbehör. Igår blev det ris/blomkålsris till men nykokt pasta funkar kanon det också!
En perfekt vardagsrätt utan en massa konstiga ingredienser – snabbt, lätt och gott!
Missa inte mina uppdateringar under helgen – det väntar en massa gottigheter! Grillning, chokladbak och dessert för att nämna något.
Klassisk, smakrik korv stroganoff (4 personer)
500 gram falukorv
1 gul lök
3 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
4 dl grädde
50 gram philadelphiaost
Salt och peppar
Smör
Gör såhär;
Strimla falukorven och hacka löken. Fräs detta i smör tills löken mjuknat och korven fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och senap och rör om. Häll på grädde och philadelphiaost och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lite persilja är även gott att krydda med – allt efter tycke och smak. Servera med valfritt tillbehör.
Strimla falukorven och hacka löken. Fräs detta i smör tills löken mjuknat och korven fått lite färg.
Tillsätt grädde och ost och smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör.