Hej hej!
Nu är det äntligen dags för pulled pork som jag hintat om i flera dagar! Har du provat än? Det känns som att pulled pork har blivit ”inne” och alla gör det till höger och vänster, och alla gör det på sitt eget sätt.
Jag hänger på och bjuder på min variant. Jag serverade köttet med kall sås, massor av grönsaker och hembakat pitabröd. Smaksätt köttet som du själv vill egentligen – det går att variera på en hel massa olika sätt.
Köttet ska vara inne i ugnen lääääänge (och går kanonbra att göra i CrockPot), det ska vara riktigt mört så att du utan problem kan dra isär köttet med två gafflar. Räkna med att ha köttet inne i 6-7 timmar i 125 graders värme, det blir kanon. Och du har massor av tid över att göra annat på : )
Pulled pork (4-6 personer)
1,5 kg fläskkött i hel bit (ex fläskkarré eller skinkstek – min bit låg på närmre 1,8 kg)
2 msk paprikapulver
1,5 msk spiskummin
2 msk farinsocker
1 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
1,5 dl ketchup
0,5 dl vatten
2 msk kalvfond eller en smulad köttbuljongtärning
1 msk honung
2 finhackade vitlöksklyftor
Ev en strimlad gul lök
Gör såhär;
Sätt ugnen på 125 grader, använde inte varmluft. Jag gör min pulled pork i lergryta eller CrockPot.
Blanda samman alla torra kryddor och gnid in köttet med dessa, putsa inte köttbiten.
Lägg ner köttbiten i grytan och häll på resterande ingredienser. Sätt in lergrytan i ugnen och låt den stå i 6-7 timmar tills köttet är riktigt mört. Vänd gärna på köttbiten ett par gånger under tillagningen så att den får dra åt sig så mycket krydda som möjligt.
Ta upp köttbiten på en skärbräda och dra isär den med hjälp av två gafflar. Om du vill krydda köttet ytterligare kan du blanda i lite av den härliga blandning som finns kvar i grytan.
Servera med valfritt tillbehör.
Ta upp den färdiga köttbiten på en skärbräda och dra isär den med hjälp av två gafflar.
Servera köttet med valfritt tillbehör.