Alla goda ting

Bästa receptet på lätta och luftiga frallor!

IMG_9804

Halloj på er såhär på måndagskvällen!

Hoppas att ni haft en bra start på veckan! Igår önskade dottern sig kräm och smörgås under dagen så vi passade på att koka en sats jordgubbskräm och så bakade vi härliga frallor som serverades med gott pålägg.

Dessa frallor är supergoda! Luftiga och mjuka i konsistensen och superlätta att göra! Jag använder mig av vetemjöl special, det ger degen extra kraft och den höjer sig fint. Jag toppade mina frallor med vallmofrön men du kan förstås använda dig av andra frön, eller kanske riven ost om du vill det? Görs de helt naturella är de förstås också lika goda,

Mitt recept ger 8 frallor men du kan enkelt dubbla det, passa på att fylla frysen! : )

Luftiga frallor (8 st)

25 gram färsk jäst
3,5 dl mjölk
75 gram mjukt smör
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ca 8 dl vetemjöl special

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke, värm mjölken till ca 37 grader och häll över jästen för att lösa den. Tillsätt det mjuka smöret och rör om. Rör ner salt och bakpulver och arbeta till sist in mjölet, gärna med maskin. Låt degen arbetas i ca 10 minuter, du ska få en smidig deg som precis släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken täckt med plastfolie till dubbel storlek.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla dem till släta bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt nu ugnen på 175 grader, jag använde varmluft.

Pensla med vatten och strö över valfria frön/ost. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.

Exit mobile version