Hej på er!
Hoppas ni alla har det bra! Jag tycker att det var ett tag sedan jag la upp något LCHF-bröd och eftersom att jag vet att en hel del av er äter LCHF-kost så är det absolut dags för ett nytt recept!
Grundreceptet för dessa frallor är hämtat från Jill´s mat men jag gjorde om de liten med hjälp av det jag hade hemma – jättegott blev det! Funkar precis lika bra som frukostsmörgås som till en soppa. Ett gott bröd med stora variationsmöjligheter. Jag hade ost i smeten men det är inte nödvändigt – gott även utan!
Lättbakade är de, ett plus i kanten sådär! ; )
Nu ska jag kila vidare men spana in receptet nedan så hörs vi snart igen!
LCHF-frallor med vallmo och ost (6 st)
50 gram smält smör
2 hela ägg
2 dl rysk yoghurt
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5 dl riven ost
Frön till topping
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop äggen med yoghurten och rör till sist ner smöret. Blanda alla torra ingredienser (inkl osten) i en bunke och tillsätt detta till äggblandningen. Rör om ordentligt så att allt blandas och låt smeten stå i 5 minuter. Forma bollar med lätt fuktade händer och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med valfria frön och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och servera-