Alla goda ting

Glasstårta med Ahlgrens bilar och maräng!

IMG_4023

Hej på er allihop,

I helgen hade vi 2-årskalas för lilla dottern som fyllde år i fredags och självklart blir det tårta på kalas! Eftersom att min tid är ganska knapp just nu så hann jag inte dra ihop någon avancerad tårta utan det fick bli en glassvariant – MYCKET uppskattat av alla på kalaset, allt tog slut! Jättegott var det!

Glasstårtan är superenkel att göra eftersom att basen består av färdig vaniljglass. Perfekt om du vill bjuda på något eget men som ändå ska gå snabbt att göra!

Marängen som jag satt på sidorna är helt valfri att göra, man kan pynta med godis, choklad, strössel eller något annat – bara fantasin sätter stopp!

Receptet hittade jag för längre sedan på Allt om mat men ändrade om lite så att det passade mig och det gick ju toppen!

Glasstårta med Ahlgrens bilar (ca 8 personer)

2 liter vaniljglass
1 påse Ahlgrens bilar
1 dl vatten
Röd och grön karamellfärg

Maräng

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm vitvinsvinäger

Gör såhär;

Börja med marängen. Vispa äggvitorna till skum med en assistent. Tillsätt knappt 1 dl socker och vispa ihop. Vispa ner vinäger och sedan resten av sockret i omgånger. Vispa till maräng och spritsa ut längder på plåt som du sedan bryter isär, eller spritsa mindre delar på en gång. Grädda i ca 45-60 minuter på 100 graders värme.

Smält bilarna på medelvärme tillsammans med vattnet i en kastrull. Låt svalna något. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå i rumstemperatur i ca 15 minuter så att den mjuknar något. Dela upp den i tre skålar och fördela godisblandningen – lika mycket i varje skål. Färga en del grön, en del röd och låt en vara ljus. Häll över glassen, en färg i taget, i en springform och toppa med lite godisbilar. Täck med plast och låt stå i frysen i ca 1-2 timmar. Ta fram en stund före servering och pynta!

Exit mobile version