Alla goda ting

Godaste fiskgratängen med mjukost och kräftstjärtar!

fisk2

Hej på er,

Nu är det dags för lite fisk igen, bra det! Jag önskar att vi åt fisk ett par gånger i veckan men tyvärr blir det inte så ofta som jag vill. Får bli ändring på det!

I helgen som gick köpte jag färsk lax och torsk men visste inte riktigt vad jag skulle hitta på dem. En burk kräftstjärtar åkte ner i kundvagnen och väl hemma möttes jag av bland annat mjukost och creme fraiche som började närma sig bäst-före-datum…

Taa daaaa – godaste fiskgratängen någonsin! Såå krämig och full med smak såväl fisk och kräftor som färsk dill, citron och tomat. Detta måste ni testa! Servera med valfritt tillbehör.

Godaste fiskgratängen (4 portioner)

200 gram lax
200 gram torsk
1 burk kräftstjärtar (ca 400 gram)
200 gram mjukost
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1-2 tsk tomatpure
1 msk fiskfond
Pressad citron
Hackad färsk dill
Salt och peppar

Gör såhär;

Skär fisken i mindre bitar och placera i en ugnsform. Strö över kräftstjärtar.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull och värm under omrörning. Smaka av och krydda upp om så önskas. Häll detta över fisken och gratinera tills fisken har en innertemperatur på 56 grader, ca 20-25 minuter i 175 graders värme.

Exit mobile version