Chokladsprängda browniecookies med dulche de leche! 4


dulche2

Hejsan hoppsan,

Hoppas allt är riktigt härligt med er såhär denna måndagskväll! Här har vi sportlov så jag varvar jobb med bloggande och aktiviteter med barnen. Känns som en bra vecka!

I eftermiddags fick jag ett litet ryck här och ville använda upp en halv burk karamelliserad mjölk jag hade i kylen vilket resulterade i dessa underbara kakor! De liknar de kladdkakscookies jag gjort tidigare men jag modifierade receptet lite och bredde på lite kolasås – delicious!

Dessa måste ni absolut prova!

Kladdiga chokladcookies med dulche de leche (ca 15-20 st beroende på storlek)

275 gram choklad (jag tog 150 gram mörk och 125 gram ljus)
100 gram smör
1,75 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
3 hela ägg
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl mjöl
100 gram valfri choklad
Eventuellt flingsalt
Karamelliserad mjölk

Gör såhär;

Smält choklad och smör tillsammans i ett vattenbad, rör om med jämna mellanrum och var noga med att det inte kommer vatten i blandningen. Låt svalna något.

Vispa  ihop socker, ägg och farinsocker ordentligt. Vänd ner chokladblandningen. Rör ner de torra ingredienserna (blanda dem först) och tillsätt sedan 100 gram valfri, hackad choklad. Låt smeten stå i ca 5 minuter  så blir det något fastare och lättare att klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt.

Välj själv hur stora kakor du vill göra, jag brukar göra 9 st per plåt. Tänk på att de flyter ut en hel del. Grädda dem mitt i ugnen i ca 6-8 minuter. Strö över salt direkt om du vill ha det och låt svalna på plåt. Servera som de är eller bred på dulche de leche/karamelliserad mjölk innan servering.

dulche1

Lika underbara uppifrån….

dulche4

Som från sidan… : )


Lämna ett svar till Annelie Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “Chokladsprängda browniecookies med dulche de leche!