Knaprig sommarmüsli med torkade jordgubbar och vanilj


m1

Hej på er,

Snart väntar förhoppningsvis lite semester och kanske en lugn frukost i morgonsolen? Jag hoppas att jag hinner få många sådana på altanen. gärna ihop med lite len kvarg och den här goda müslin….

Att göra müsli är faktiskt inte alls svårt! Det är så roligt att kombinera hej vilt med diverse saker från skafferiet och tillsätta ens egna favoritsmaker, För en tid sedan provade jag att torka jordgubbar (blev supergott – kommer ett eget inlägg om det) och de fick åka ner i müslin tillsammans med torkade äpplen, kokos och annat smaskigt.

Perfekt att göra en stor laddning till hela familjen eller som gå-bort-present!

Granola med vanilj och äpple

2 dl sötmandlar
2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 dl kokoschips
2,5 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl linfrön
4 msk kokosfett
2 msk honung
2 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
Valfri mängd torkad frukt

Gör såhär;

Hacka nötterna grovt och blanda med andra torra ingredienser. Smält kokosfett försiktigt,  Rör ner vaniljpulver, honung och kanel i de torra ingredienserna och fördela ut allt på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ca 15-20 min i 200 grader, håll koll och rör med jämna mellanrum så att inget bränns.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *