Hemgjord majonnäs 1


mat1

Hej på er,

Jag är ledsen för att det blev sånt glapp i förra veckan med färre inlägg än vanligt men ni vet hur det är, livet kommer emellan och man hinner bara hälften av allt man tänkt sig… Nu är jag tillbaka igen så vi kör på med en massa härliga recept!

Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett riktigt basrecept, nämligen att göra egen majonnäs. Det borde verkligen alla kunna! Jag gillar inte majonnäs man köper i butik men den här är riktigt bra! Förutom smaken så är det en stor fördel med att komma bort från alla knasiga saker som finns i en köpemajonnäs…

Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma när du sätter igång majonnäsen, annars skär den sig lätt. Vispa noga, först droppvis och sedan i en jämn stråle.

Hemgjord majonnäs

0,75 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk dijonsenap
2 äggulor
2,5 dl neutral matolja

Gör såhär;

Blanda äggulor, vinäger och senap i en bunke.

Vispa ner oljan med elvisp, tillsätt den först sakta droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa hela tiden så att majonnäsen går ihop och blir krämig. Förvara svalt.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Hemgjord majonnäs