Hej svejs,
I helgen grillade vi korv ute vilket var superhärligt med tanke på vilket vackert väder vi har. Jag dukade fram diverse tillbehör till korven, och då bland annat detta som ni nu ska få recept på – jag lovar att det fick höga betyg!
Bostongurka är ett klassiskt tillbehör till såväl korv som andra matiga rätter och faktiskt inte alls svårt att göra själv. Jag har använt mig egen inlagda gurka till receptet nedan men det går förstås bra med en färdig variant också. Eftersom att man använder syltsocker i receptet får gurkan förstås en viss sötma i sig. Balansera detta efter att tillsätta alt efter tycke och smak. Om du vill kan du minska något på sockret, den blir bara lite lösare i konsistensen.
Smaklig spis! : )
Bostongurka
500 gram inlagd gurka
1 röd paprika
1 dl vatten
1 dl syltsocker
1-2 msk ljusa och/eller bruna senapsfrön
Salt och lite peppar efter tycke och smak
Gör såhär;
Hacka inlagd gurka samt paprika ganska fint. Blanda med vatten, syltsocker och kryddor i en kastrull. Låt koka upp och småkoka därefter i ca 5 minuter. Smaka av, krydda och häll i burk. Låt svalna. Servera på valfritt sätt.