Hej på er,
Galet att det snart är sommar! Tiden bara rusar på! Sommar = fika i solen så jag tänkte att vi skulle dra till med ett recept såhär på studs!
Ni vet att kladdkakor är en favorit och idag ska ni få recept på en ny tappning av den populära kakan – morotskladdkaka! Ni hör ju hur gott det låter! Supersmaskigt vill jag lova! Och lättbakat!
Morotskladdkaka med frosting
150 gram smör
1,5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
3 hela ägg
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 mindre, finrivna morötter
Frosting
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram philadelphiaost
Gör såhär;
Ugnen sätter du på 175 grader. Smörj en springform med smör och klä botten med bakplåtspapper.
Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop alla torra ingredienser, tillsätt därefter smör, ägg och morötterna. Häll smeten i formen och grädda i ca 35-40 minuter. Kakan sätter sig när den kallnat.
Frostingen rör du enkelt ihop genom att blanda samtliga ingredienser. Vispa med elvisp till en slät frosting. Bred frostingen över kakan och ät på! 🙂