Limelax i ugn


Mååååååndagmorgon! Hej på er!

Dags att kicka igång veckan på bloggen med ett fiskrecept, det var länge sen!

Idag bjuder jag på en limelax i ugn med en god olja, tomat och härliga kryddor. Passar fint till såväl potatis, som ris eller till en god sallad. Superenkelt, en perfekt vardagsrätt som i princip blir färdig under tiden som du dukar bordet, fixar tillbehör och samlar de hungrig vid bordet.

Rör gärna ihop en kall sås och servera till. Cremefraiche, citron och lite örtkryddor funkar alltid!

I det här receptet kan du i princip smaksätta laxen med vad du vill. Nedan ser du mitt basrecept.

 

Limelax (4 portioner)

800 gram laxkotlett
1 lime
2 tomater
Olivolja
Salt och peppar
Salladslök

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnfast form. Ringla över olja, strö på kryddor samt skivad lime och tomat. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills laxen har en innertemperatur på ca 56 grader. Servera med valfritt tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.