Hemgjord granola


God morgon på er,

Vad passar bättre än ett frukostrelaterat inlägg såhär på tisdagsmorgonen?

Vad äter du till frukost? Här hemma består frukosten ofta av kvarg och bär tillsammans med en god granola, och den godaste varianten är förstås den hemgjorda.

Du kan i princip ändra om precis som du vill i receptet, ta det du har hemma eller tycker om. Jag tillsatte torkad frukt i granolan, ger god smak och konsistens. Äter du enligt LCHF går det fint att ta bort frukten.

Superlätt att göra, men passa den i ugnen så att den inte bränns!

Granola med vanilj och äpple

2 dl sötmandlar
2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 dl kokoschips
2,5 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl linfrön
4 msk kokosfett
2 msk honung
2 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
Valfri mängd torkad frukt – jag hade jordgubbar, blåbär och ananas

Gör såhär;

Hacka nötterna grovt och blanda med andra torra ingredienser utom den torkade frukten. Smält kokosfett försiktigt,  Rör ner vaniljpulver, honung och kanel i de torra ingredienserna och fördela ut allt på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ca 15-20 min i 200 grader, håll koll och rör med jämna mellanrum så att inget bränns. Låt svalna, blanda med torkad frukt och förvara torrt och förslutet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *