Tjingeling!
Hoppas att du har haft en härlig start på helgen!
Jag tänkte att vi skulle dra till med ett recept på pitabröd, det är ju så himla gott att fylla med en massa olika saker. Lätt att göra är det också, och jag tycker att det blir både matigare och godare än köpevarianten.
Tänk på att inte nagga bröden, då pyser luften ut och ”fickan” bildas inte. Lättbakat och gott!
Pitabröd
25 gram färsk jäst
5 dl vatten, 37 grader
3 msk olivolja
3 msk strösocker
0,5-1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Gör såhär;
Smula jästen i en bunke och tillsätt därefter vatten, lös upp jästen. Tillsätt olja, salt, socker samt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i maskin. Låt degen jäsa under duk i ca en timme.
Ta upp på mjölat bakbord, dela i ca 16 delar och forma till platta kakor. De behöver inte jäsa igen innan det är dags för ugnen utan grädda mitt i ugnen i ca 4-6 minuter på 225 graders varmluft. Låt svalna och skär en skåra för fyllning.