Gokväll på er,
Helgen lider mot sitt slut, hoppas ni haft en härlig helg och att ni haft riktigt härligt väder!
Ikväll passade jag på att äta middag ute i det ljuvliga vårvädret och jag tänkte nu att ni skulle få recept på den supergoda pastarätt som jag lagade ikväll. I fredagskväll var det ”tapaskväll” här hemma och det fanns både salami och färskost över – perfekt att svänga ihop till en härlig pastasås.
Rätten är superenkel men jättegod! Välj gärna ”stor pasta”, dvs större snäckor så fångar den upp såsen extra bra. Är det någonting i såsen du inte tycker om du kan du utesluta det eller byta ut det mot något annat.
Salamipasta med färskost och champinjoner (4 personer)
Pasta för 4 personer
250 gram strimlad salami
En burk skivade champinjoner
100 gram färskost, jag hade med vitlökssmak
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
Salt, peppar, torkad timjan, soja
Gör såhär;
Koka pastan enligt anvisningar.
Hacka vitlök, strimla rödlök och salami. Fräs lök, vitlök och salami i lite smör. Tillsätt grädde, färskost och kryddor och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av. Häll av pasta och häll därefter ner pastan i såsen. Vänd runt och smaka av. Servera genast.