Hej hej!
Paj har bakats här hemma och för oss är vaniljsås/vaniljvisp ett självklart tillbehör till detta. Jag undviker helst att köpa de färdiga varianterna eftersom att de innehåller både färgmedel och massa tillsatser som stabiliseringsmedel och annat, så jag gör helst min egen.
Och varför inte egentligen? Det är ju så gott, och faktiskt väldigt enkelt! Den här kallrörda varianten vispar man snabbt ihop och smaksätter med så mycket vanilj som man vill. Ingredienserna tror jag att de flesta för det mesta har hemma så det är ingen större planering som krävs.
Vaniljsåsen funkar självfallet jättebra även till en god fruktsallad eller liknande.
Prova denna sås nästa gång du gör paj, jag tvivlar på att du återgår till en tetra/pulvervariant. : )
Kallrörd vaniljsås (4-6 portioner)
4 st äggulor
4 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
Gör såhär;
Vispa grädden fast, men inte för hårt. Lägg äggulor, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa fluffigt.
Vänd ner grädden i äggsmeten och se till så att allt blandas. Låt gärna såsen vila 5 minuter i kylen. Servera till pajen.
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker fluffigt och vänd ner den vispade grädden varsamt.
Låt vaniljsåsen stå i kylen 5 minuter och servera med en god paj.