Här kommer en recept på en jättegod fudge med bland annat honung och mjölkchoklad. Den har en len och söt smak, och kan varieras med den choklad man tycker bäst om. Den behöver stå i kyl några timmar men sedan är det bara att skära upp i bitar och njuta.
Mjölkchoklad-fudge
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram mjölkchoklad
Gör såhär;
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Koka sedan på medelvärme tills smeten når 120 grader.
Häll i smör och honung, och rör runt. Koka i ytterligare 2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. Rör ner hackad choklad och låt den smälta.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form. (jag använde en 1 1/5 liters brödform)
Låt stå över natten och skär sedan upp i rutor.
Lägg i mjölkchokladen i fudgesmeten och låt den smätla.
Häll upp i formen.
Skär upp i bitar.
Åhhh, denna kändes god, värd ett försök?
Kram
Vi tyckte att den var jättegod! Prova absolut! 🙂
Kram
Åh vilken fin o god blogg 🙂 vet du om man kan frysa praliner och fudge? Ha en fin 1a advent! Kram