Idag har vi ätit en fantastiskt god middag! Vi tillagade tjocka revben med en härlig kryddblandning och kokade ihop en gräddsås med skyn från köttet. Mat lagad från grunden med mycket, och väldigt god, smak.
Revben är ju väldigt gott och faktiskt inte alls svårt att tillaga. Vi valde att göra våra i ugnen, mycket smidigt!
Har du provat? Om inte så är detta ett recept att spara! Riktigt husmanskost, bland det bästa som finns.
Honungsglaserade revben (3-4 personer)
1 kg tjocka revben
2 msk soja
2 msk flytande honung
1-2 dl ljust öl (mörkt öl om du vill ha kraftigare ölsmak)
Salt och peppar
Gräddsås
Sky från köttet
3 dl grädde
Maizenaredning
Salt och peppar
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Lägg revbenen på en plåt. (använd gärna en plåt med galler där köttet kan läggas så att vätskan hamnar i plåten).
Krydda med salt och peppar, eller om du har någon annan favoritkrydda.
Pensla båda sidorna med soja. Ringla över honung och pensla ut den. Häll över ölen.
Låt revbenen stekas i ugnen i ca 20 minuter. Vänd någon gång, och häll den sky som bildats i en kastrull.
Under tiden som revbenen steks blandar du ihop såsen. Blanda sky och grädde, låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt redning och red till önskad konsistens.
Servera revbenen med sås, kokt potatis och äppelmos.
Krydda med salt och peppar. Pensla därefter på soja och honung. Häll över ölen.
Vänd bitarna någon gång och pensla dem med lite honung när de är klara.
Servera revbenen med sås, potatis, äppelmos och sallad.