Idag lyckades jag med det ”omöjliga” – att få båda barnen att somna samtidigt! 🙂
Det är inte ofta det sker, så kvick som jag är passade jag på att ta en lunch i lugn och ro tillsammans med en tidning.
Så här i början på året tänkte jag dra till med en del LCHF-recept. Självklart kan dessa anpassas efter hur du själv äter. Äter du och din familj exempelvis potatis, pasta och ris så kan du självfallet komplettera med det. LCHF innebär också att man använder så rena produkter (grädde, smör osv utan onödiga tillsatser) som möjligt och därför passar det väldigt bra med min målsättning gällande matlagning.
Dagens lunch blev en matig sallad med diverse grönsaker, kyckling, bacon och hemmagjord vitlökssås. Så enkelt, men så gott! Gör salladen efter vad du har hemma. Lite rödlök är också gott att ha i, broccoli ger smak och ännu mer färg eller varför inte ta en avokado till?
Matig sallad á la LCHF (1 person)
1 kycklingfile
4-5 skivor bacon
1 tomat
2 salladsblad
10 cm gurka
1/2 stor röd paprika
2-3 större bitar blomkål
1 dl creme fraiche
Kryddor
Gör såhär:
Klipp baconet i bitar. Stek och låt rinna av på papper. Spara det överblivna fettet i pannan.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i baconfettet. (om baconet inte släppt ifrån sig ngt fett steker du kycklingen i smör).
Lägg bacon och kyckling åt sidan.
Skär grönsakerna i mindre bitar, hur stora du vill ha dem bestämmer du själv.
Blanda creme fraichen med kryddor – jag använde vitlöksmix och chilipeppar. Smaka av.
Lägg salladen på en tallrik, lägg över kyckling och bacon. Ringla över dressingen och njut!