Alla goda ting

Ljuvligt gräddig kyckling med dijonsenap, bacon och gräslök

Hej och hallå på er!

Idag blir det middagstips, och ett fantastiskt gott sådant! Barnen åt och åt av maten och vi vuxna tyckte att det var minst lika gott. Smakrik sås, saftig kyckling och en väldigt snabb och lättlagad rätt gjorde att detta kommer att bli en favorit här hemma!

Jag är egentligen inte jätteförtjust i senap och var därför lite tveksam till att ha dijonsenap i såsen men det gav ingen direkt senapssmak utan gav bara såsen ett lyft och en fin smak. Smaka av såsen efterhand, om du gillar senap så kanske du vill öka mängden något. Jag serverade ris till idag men lite knapriga potatisklyftor och/eller en god sallad till tror jag hade funkat jättebra.

Detta måste ni prova, funkar lika bra till vardags som till fest.

Gräddig kycklingpanna med dijonsenap, bacon och gräslök (4 personer)

4 st kycklingfiléer

5 dl vispgrädde

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 msk dijonsenap

2 tsk soja

2 msk vetemjöl

Smör

Peppar och örtkrydda

Gör såhär;

Dela kycklingfiléerna i två delar. Stek dem i smör och krydda med peppar och eventuellt lite örtkrydda. Stek dem nästan färdiga, de puttrar färdigt i såsen.

Häll på grädden över filéerna och tillsätt senap, soja och en smulad hönsbuljongtärning. Låt puttra någon minut. Rör ut vetemjölet i vattnet och tillsätt detta i såsen. Låt puttra ytterligare några minuter och smaka av. Krydda gärna med mer senap, soja, peppar eller örtkrydda efter behag. Toppa med stek bacon och gräslök i mindre bitar.

Servera med ris, potatis och/eller sallad.

Börja med att steka kycklingfileérna i smör, krydda med smör och örtkrydda.

Häll på grädden och kryddor och låt såsen puttra ihop i några minuter, dubbelkolla så att kycklingen är klar.

Toppa rätten med stekt bacon och färsk gräslök i bitar. Servera med valfritt tillbehör.

 

Exit mobile version