Smakrika fläskkotletter med tomat och bacon i dijon-gräddsås 2


Hej på er!

Blev det någon semla för er igår på klassiska ”fettisdagen”? Själv åt jag en i måndags och nu är jag rätt nöjd för den här säsongen : )

Middag lagades förstås igår och fläskkotletter stod på menyn. Jag valde att göra dem i stekpannan tillsammans med en god gräddig sås och smaksatte det hela med lite dijonsenap och bacon. En riktig höjdarrätt som vi kommer att göra flera gånger om. Igår hade jag broccoli som jag behövde använda så det fick bli gårdagens tillbehör men barnen åt potatis vilket också är ett perfekt tillbehör.

Prova detta! Relativt snabbt och smaker som alla gillar. Barnen gillar inte senap i vanliga fall men här kompletterade dijonen såsen mer än att bara smaka senap.

Fläskkotletter i gräddig dijonsås (4 portioner)

600-800 gram fläskkotletter
2 st vitlöksklyftor
1 rödlök
4 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1-2 tsk dijonsenap
1-2 tsk soja
10 st coctailtomater/2 st vanliga
1 paket bacon
Smör till stekning
Peppar
Torkad dragon

Gör såhär;

Strimla bacon i mindre bitar och stek detta i stekpanna. Lägg åt sidan.
Bryn fläskkotletterna i smör ett par minuter på varje sida. Lägg över på en tallrik och låt de vila medan du förbereder såsen.
Fräs skivad rödlök och pressad vitlök i smör i några minuter. Tillsätt grädde, creme fraiche, soja och dijonsenap och låt puttra ihop en kort stund. Smaka av med peppar.
Lägg ner kotletterna i såsen och låt deta hela puttra i ca 10-15 minuter tills fläskkotletterna är färdiga. Toppa med knaperstekt bacon och tomat i bitar.
Servera med valfritt tillbehör.

Bryn kotletterna och lägg dem åt sidan.

Fräs rödlök och vitlök i smör och blanda sedan ihop såsen. Lägg ner kotletterna och putta i ca 10-15 minuter.

Toppa det hela med knaperstekt bacon och tomat. Servera med valfritt tillbehör.

 


Lämna ett svar till Elin (från tråden) Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Smakrika fläskkotletter med tomat och bacon i dijon-gräddsås

  • Kattis

    God och enkel maträtt men kotletterna blev dessvärre torra så nästa gång bryner jag dem snabbt i pannan och steker klart dem i ugnen täckta med såsen så att de förhoppningsvis inte blir lika torra. Har funkat förut. Annars kanongott tyckte stora som små! Något jag kommer att göra igen men på annat sätt.