Alla goda ting

Söta blåbärsmuffins med tosca-topping

IMG_7490

Hej och god morgon på er!

Idag är det en ledig dag för många – härligt! Hoppas att ni har riktigt fint väder så att ni kan njuta av den lediga dagen!

Satt och kikade lite på bloggen här och tyckte att det var några dagar sedan vi hade något ”sött” att läsa om – ändring på det tycker jag! : ) Idag, denna extra lediga dag, vill jag bjuda er på dessa söta blåbärsmuffins med härlig toscatopping! Supergoda!

Här är det egentligen  bara en ”vanlig” muffinssmet som jag kompletterat med en söt toscasmet – en jättefin kombination!

Variera gärna toscasmeten genom att använda dina egna favoritnötter!

Blåbärsmuffins med tosca-topping (12 muffins)

125 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl blåbär (jag använde frusna)

Tosca-smet

1/2 dl smör
1/2 dl socker
1 dl mandelspån (eller andra hackade nötter)
1 msk mjölk
1 msk vetemjöl

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör och socker med elvisp så att det blir pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör om till en jämn smet.
Rör samman alla torra ingredienser och blanda i en bunke med blåbären. Häll ner smeten i äggblandningen och vänd om försiktigt så att allt blandas.
Fördela smeten i muffinsformat och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda ihop toscasmeten medan muffinsen gräddas. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm upp under omrörning. Låt koka upp och bli en tjock smet.
Ta ut muffinsen ur ugnen och fördela toscasmeten på muffinsen. Grädda i ytterligare ca 10 minuter, känn med sticka så att de är torra.

Vispa ihop smör och socker och tillsätt därefter äggen ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna med blåbären och vänd ner detta i äggsmeten.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda under tiden ihop toscasmeten.

Fördela toscasmeten på muffinsen och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt muffinsen svalna och servera.

 

Exit mobile version