Hej hopp!
Vi kör ett sista chokladbollsrecept när vi ändå är igång tycker jag! Det här receptet är egentligt väldigt likt ”klassiska” chokladbollar men är gjorda med en liten twist. Här är smöret smält och det har fått puttra en liten stund för att ge en lätt kola-ton till bollarna. Hur mycket man vill att smöret ska puttra är en smaksak så prova dig fram. Det går förstås fint att skippa att låta smöret puttra och bara smälta och sedan fortsätta som vanligt.
Chokladbollarna är ju verkligen väldigt smidiga att svänga ihop och det här receptet är inget undantag. Det går fort och brukar vara uppskattat av alla – oavsett ålder! En riktigt bra sötsak att sätta fram på fikabordet. Låt dem stå i kylen så håller de bäst.
Chokladbollar med twist (ca 25 st beroende på storlek)
100 gram smält smör
1 dl socker
0,75 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
3 msk kallt kaffe
Pärlsocker/kokos till dekorering.
Gör såhär;
Smält smöret och låt det puttra en liten stund.
Rör ihop samtliga torra ingredienser och blanda med smör och kaffe. Använd gärna elvisp för att få till en smidig smet. Låt smeten stå 30-60 minuter i kylen innan du formar bollarna.
Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker och förvara dem i kyl.