Alla goda ting

Knapriga muslibars med torkade jordgubbar och bananchips!

IMG_1543

Hej hej!

Dagen började grå men avslutades med sol och en ljuvlig solnedgång. Jag tog med lilltjejen i vagn på en kvällspromenad, underbart skönt! Frisk luft, fågelkvitter och kvällssol, det är bra de!

Nu tänkte jag att vi skulle dra igång med ett recept på en gång. De här muslibarsen jag gjort funkar fint att ha som fika eller snabbt mellanmål, eller kanske om man behöver något litet snabbt när man är ute och leker/badar osv. Barnen knaprade på och gav tummen upp!

De är väldigt enkla att göra och håller länge, förvara dem i kyl eller frys. Att doppa dem i choklad är ingen nödvändigt utan något vi gjorde för att piffa till dem lite, de är lika god utan som med choklad. Välj din egen favoritmusli, jag hade en ”crunchy”-variant som jag tyckte passade väldigt bra till.

Jag har blandat ner lite frön och liknande i mina bars men där kan du styra lite över vad du själv tycker om. Prova dig fram!

Muslibars med jordgubbar, banan och kokos (ca 20 st)

2 dl valfri musli
2 dl havregryn
2 msk kokosflingor
1/2 dl solrosfrön
3/4 dl torkade jordgubbar (skurna i mindre bitar)
1/2 dl torkade bananchips (i mindre bitar)
3/4 tsk vaniljsocker
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl råsocker
2 msk glykos (ljus sirap funkar också!)
100 gram smör
Ev choklad till doppning

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft.
Klä en form, ca 15×20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt det avsvalnade smöret samt glykos. Rör om till en jämn blandning och bred ut i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar, välj själv vilken storlek du önskar. Doppa ev i smält choklad om du önskar.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smör och glykos.

Bred ut smeten i en form och grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Låt svalna och förvara i kyl eller frys.

 

 

Exit mobile version