Alla goda ting

”Snabba mackan” – LCHF-bröd i micron!

IMG_4117

God morgon allihop!

Kikar inom som hastigast mitt i morgonbestyren för att ge ett litet frukosttips, något jag själv testade till frukost idag faktiskt.

Det här brödet passar utmärkt som de som äter enligt LCHF eftersom att det inte innehåller något rent mjöl, men självfallet är det gott för alla. Brödet görs på ett tjillevipp; blanda, ner i skål, in i micron och svalna.

Funkar perfekt som bas för en massa gott pålägg – ett bra frukostalternativ helt enkelt! Själva brödet innehåller väldigt få kolhydrater så med välvalt pålägg kan det bli en kanonfrukost! Servera gärna med en kopp te/kaffe och kanske en skål yoghurt.

Prova dig fram med vilket skål du ska använda för att ”grädda” brödet. Tiden nedan är angiven för hur lång tid det tog för mitt bröd att bli klart, känn gärna efter halva tiden om du är osäker. Det ska ha blivit fast, och inte kännas kladdigt

Ha en fin dag!

Snabba microbrödet (2 små bröd)

1 helt ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 gram smör (använder normalsaltat)

Gör såhär;

Smält smöret. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda ner mandelmjöl och salt. Tillsätt till sist det smälta smöret och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i två mindre skålar och grädda på full effekt i 1,5-2 minuter. Låt svalna och toppa med valfritt pålägg.

Vispa upp ägget och blanda med mandelmjöl och salt. Tillsätt det smälta smöret.

Ta ur brödet ur skålen och låt det svalna. Toppa med favoritpålägg.

 

Exit mobile version