Alla goda ting

Gräddig kycklinggryta med champinjoner

IMG_7015

Halloj på er!

Det är onsdag och för er som kikat på matlistan för veckan är det kanske ingen större nyhet att dagens middag skulle vara en gräddig kycklinggryta. Receptet på den här goda grytan finns i ett äldre inlägg på bloggen men jag ändrade om lite till idag så nedan följer en ny variant – supergott!

Den här grytan brukar vara en storfavorit hos oss alla i familjen och den är lika god till såväl grönsaker som kokt potatis, ris eller pasta. En superbra gryta som inte kräver en massa hackande av grönsaker osv – väldigt smidig vardagsrätt! Såsen är krämig och ganska mild och svampen ger god smak tillsammans med buljong och soja.

Prova gärna! Nu måste jag stänga ner datorn så att jag orkar upp med barnen i morgon bitt. : )

(Ska försöka lägga in en annan bild längre fram, det blev lite stressigt med middagsbordet så det fick bli en snabb bild ; ) )

Gräddig kycklinggryta (4-6 personer)

1 kg kycklingfilé
6 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
2 dl vatten
3 st buljongtärningar, 1 vardera av kött, kyckling och grönsak
1 msk soja
1 burk konserverade champinjoner
0,75 dl potatismjöl
Smör att steka i
Peppar och kryddor efter smak
Lite maizenamjöl för redning om så önskas

Gör såhär;

Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg kycklingbitarna i en bunke och häll över potatismjölet. Blanda samman detta så att alla kycklingbitarna täcks med potatismjöl.

Stek kycklingen i smör  i omgångar så att den får fin färg runt om. Lägg över i en gryta. Stek champinjonerna och ställ åt sidan.

Häll på vatten och buljongtärningar på kycklingen och låt detta koka upp. Tillsätt champinjoner, grädde, soja och kryddor. Låt koka ca 20-30 minuter, tills dess att kycklingen är klar. Red ev av grytan med lite maizenamjöl om du vill ha något tjockare konsistens på såsen. Rör om då och då och smaka av efterhand.

Servera med valfritt tillbehör.

Exit mobile version