Ja, hej och hallå på er!
För er som längtat efter en sötsak på bloggen, förbered er på sötsak ”deluxe”! Det här receptet florerar just nu på ganska många bloggar vill jag tro och jag vet inte var det kommer ifrån från början men min egen variant hittar ni nedan!
Jag tror egentligen inte att dessa behöver någon närmare presentation… Jag menar; brownie, marshmallows, kolasås/dulche de leche och chokladtryffel – kan det bliiiiii bättre? Herregud så himla gott! : )
Dessa läckerheter är söta, mäktiga, kladdiga, chokladiga, saftiga, sega och alldeles underbara! De är faktiskt inte speciellt svåra att göra och du kommer definitivt att imponera på dina gäster när du bjuder på dessa!
Några tips har jag på vägen…. Klä formen med bakplåtspapper istället för att smöra den, det är betydligt mycket lättare att ”lyfta ur” hela kakan ur formen än att försöka stjälpa på den på ett snyggt sätt…. Något jag också tänkte på när jag bakade kakan var att jag ska ändra kolasåsen lite till nästa gång. Den här gången lät jag min burk koka i 3 timmar (vill du ha tips på hur man bäst kokar ihop den ljuvliga såsen klickar du här), men det blev nästan lite väl fast. Tänk dig att kolasåsen ska bredas över en varm mjuk kaka som har smälta marshmallows på sig…. 2-2,5 timme kommer jag köra nästa gång! Nu hamnade min i större klumpar istället för ett brett jämnt lager. JÄTTEGOTT med klumpen förvisso men man vill ju ha kolasås på alla bitar ; )
Nu måste ni väl allt baka till helgen?! : )
Ooey Gooey-brownies (en form)
120 gram mörk choklad
120 gram riktigt smör
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 hela ägg
3 dl vetemjöl (sikta det gärna)
3 msk kakao
En nypa salt
100 gram ljus choklad
150 gram minimarshmallows
En burk kokad (och avsvalnad) dulce de leche/kondenserad mjölk
Tryffeltäcke
150 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
1,5dl vispgrädde
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Rör om så att det blandas ordentligt.
Häll över i en bunke och tillsätt socker, vaniljsocker och äggen. (ta dem ett i taget och rör om mellan varje ägg)
Sikta i mjölet tillsammans med kakaon och vänd runt så att smeten blir jämn och slät. Hacka den ljusa chokladen och rör ner denna i smeten. Häll över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.
Ta ut kakan och lägg direkt på marshmallowsen. Sätt in formen i ugnen igen – nu ska den bara vara inne en kort stund! Marshmallowsen ska inte få färg utan bara smälta ihop.
Bred kolasåsen över kakan och ställ åt sidan medan du gör tryffeltäcket.
Hacka chokladen i minder bitar och låt grädden koka upp under omrörning. Tillsätt chokladen och vispa/rör tills krämen ät helt slät. Bred över kakan och låt svalna/stelna i kyl.
Skär upp i bitar och NJUT! En klick grädde till förhöjer det hela.