Hej på er!
Igår vinkade vi av maken/pappa som åkte iväg till Kina för en jobbresa, så jag och barnen roar oss själva nu i 11 dagar. Tur att vi har trevliga gäster inplanerade lite då och då!
Såhär på helgen är det ju inte helt ovanligt att man vill ha någon liten efterrätt efter maten och jag vet att många av er älskar kladdkakor, så här kommer ännu ett recept!
Den här lilla kladdkakan görs i mikron i en liten kopp – snabbt, enkelt och gott! Det krävs inga konstiga ingredienser och smeten rör du snabbt ihop.
Hur länge kakan ska gräddas i mikron är väldigt olika. Satsa på högsta effekten! Jag provade först med 30 sekunder och tyckte då att den var för lös, men när jag körde den en stund till så att den totalt varit inne 50 sekunder så blev den nästan lite övergräddad. Prova dig fram mellan 30-60 sekunder. När du väl hittat nivån kan du göra små kladdkakor på löpande band ; )
Stoppa gärna ner någon chokladbit eller nån dumlekola – mums!
Toppa gärna med vispad grädde eller en liten klick glass! Bär eller lite kolasås är också smaskens. : )
Kladdkaka i mugg (2 st)
4 msk strösocker
4 msk vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk mjölk
50 gram smält smör
1 helt ägg
Gör såhär;
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter ägg, mjölk och smör. Blanda till en jämn smet och häll upp i två mindre koppar/små formar. Grädda i mikron i ca 30-60 sekunder.