Baka läskiga fingrar i mördeg till Halloween! 3


IMG_8636

Hej och hallå!

På lördag ska hela familjen hem till en fin vän och hennes familj och vi ska tillsammans med ytterligare en familj ha ett litet kalas i ”halloweenanda” och det ska bli jättemysigt!

Som vanligt bakar jag gärna inför diverse tillställningar så jag var inte sen på den här gången heller! : )

Jag har ett par saker jag tänkt baka men det jag blev klar med först är dessa likbleka läskiga fingrar ; ) De är gjorda i en mördegsliknande deg och är superlätta att göra! Om man vill kan man måla naglarna med lite röd karamellfärg för ”blodeffekt” men jag tycker att det funkar fint såhär också!

Ett par tips har jag på vägen som kan underlätta när du bakar dessa. Låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp efter att du gjort den – då blir den lättare att arbeta med.  Smaksätt den gärna om du vill, jag tog vaniljsocker. Använd skållade mandlar som naglar, de blir läckra som blekta naglar och de är lättare att måla på om du önskar det. (istället för att behålla dem med skalet på)

Gör fingrarna smalare än du vill ha dem när de är färdiga, de sväller en del i ugnen! Jag brukar inte provbaka kakor utan kör på vana men den här gången gjorde jag faktiskt ett finger och gräddade. Det gav mig en bild om hur kakan beter sig i ugnen och jag kunde sedan gör alla perfekta därefter.

Så, visst ska du väl allt bjuda på lite fingrar till helgfikan? ; )

Likbleka fingrar

125 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1 litet ägg (försök ta hälften om du har väldigt stora)
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl skållade mandlar

Gör såhär;

Sätt ugnen på ca 170 grader, jag hade inte varmluft.
Låt smöret mjukna något och vispa det krämigt tillsammans med florsocker, vaniljsocker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smörblandningen. Arbeta hastigt ihop till en deg, lägg den i plastfolie och låt den ligga i kylen minst 30 minuter.

Ta eventuellt lite mjöl på ett bakbord och dela degen i mindre bitar. Rulla varje del till en liten boll och forma sedan till ett avlång finger. Tryck dit en mandel längst fram och forma knogar/gör snitt. Låt fantasin flöda!

Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

IMG_8643

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Baka läskiga fingrar i mördeg till Halloween!