Spröda hjärtkakor med hallonsylt!


IMG_8623

Hej hopp!

Igår bakade jag läskiga fingerkakor och det blev lite deg över så jag plockade fram min ”kakstämpel” och gjorde små söta hjärtkakor av det sista. Visst är de väl söta?

Kakstämpeln är inköpt för länge sedan men kika/hör dig för i en affär med bakrelaterade produkter så kanske de kan hjälpa dig. Om du vet var de finns får du gärna kommentera inlägget.

Kakorna är iaf superenkla att göra och jättegoda! Jag använde hallonsylt men välj din egen favoritsylt, det spelar egentligen inte så stor roll – syltkakor är gott oavsett : )

Söta hjärtkakor

125 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1 litet ägg (försök ta hälften om du har väldigt stora)
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl fast sylt

Gör såhär;

Sätt ugnen på ca 175 grader, jag hade inte varmluft. Låt smöret mjukna något och vispa det krämigt tillsammans med florsocker, vaniljsocker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smörblandningen. Arbeta hastigt ihop till en deg, lägg den i plastfolie och låt den ligga i kylen minst 30 minuter.

Dela degen i bitar, rulla till bollar och platta ut något. Tryck ner stämpeln och dra upp. Fyll hålet med sylt.

Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

IMG_8665

Supersöta stämplar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.