Alla goda ting

Honungsrostade havrekärnor med smör och kanel!

IMG_1465

Hej,

Jag har verkligen inte glömt er, men jag har precis varit med av en av den men intensiva veckan någonsin och har verkligen inte hunnit med att blogga! Jättekul i skolan verkligen men nu måste jag ta små stunder där jag kopplar av och bakar och lagar lite mat. : )

Jag tänkte tipsa er om något superenkelt! Jag är inte så mycket för färdiga musli´s, de är proppade med socker och ibland helt onödiga tillsatser. Men samtidigt har jag inte alltid tid att göra min egen – det är en rad olika ingredienser som ska köpas hem och så ska det rostas i ugn, smaksättas osv.

Nu ska jag tipsa er om en superenkel variant! Vi har och storhandlade mat i morse och då sprang jag på havrekärnor! Det är helt enkelt kärnan från havre som pressats ihop och blivit små knapriga bitar – perfekta att ha till frukostyoghurten eller vad man nu äter till frukost : )

Mina kärnor rostade jag hastigt i stekpanna i lite smör och så smaksatte jag dem med honung och kanel. Vill du hellre använda kardemumma, vaniljpulver eller liknande går det förstås lika bra! Och honungen går bra att ta bort om man vill undvika sött.

Den här hemgjorda lilla varianten tar max 10 minuter att göra och håller fint i glasburk! Prova!

Ha en fin lördag!

Rostade havrekärnor med honung och kanel (2 dl)

2 dl havrekärnor
1/2 msk smör
1 tsk flytande honung
0,75 tsk malen kanel

Gör såhär;

Smält smöret i en panna och häll ner kärnorna. Rör om och låt rostas tills kärnorna börjar få en svag brun färg. Ta av pannan från plattan. Ringla över honungen och strö över kanelen, rör om. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Klart!

Exit mobile version