Alla goda ting

Granola/müsli med äpple och nötter

IMG_0607

Halloj på er allihop,

Det var riktigt kallt när jag skulle hem från jobbet tidigare idagl, vantar på inom kort känner jag! Hoppas att ni har det fint i höstmörkret som börjar smyga sig på oss!

Jag tänkte dra till med ett recept som passar fint till alla frukostar här i höst, en riktigt god musli att slänga på kvargen, yoghurten eller vad det nu är du lägger i frukostskålen.

Den här varianten är smaksatt med äpple och vanilj, supergott! Du kan egentligen slänga ner vilka frön eller nötter du vill, det är bara kul med olika blandningar! Ursprungsreceptet kommer från Expressen men som vanligt, som ni vet, lyckas jag ju aldrig hålla mig till recept : )

Granola med vanilj och äpple

2 dl sötmandlar
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 dl kokoschips
2,5 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl chiafrön
1 tsk vaniljpulver
4 msk kokosfett
2 msk honung
1 grönt äpple

Gör såhär;

Hacka nötterna grovt och blanda med andra torra ingredienser. Smält kokosfett försiktigt, dela äpplet i mindre bitar och mixa med stavmixer ihop med fettet. Rör ner vaniljpulver, honung och äppelmixen i de torra ingredienserna och fördela ut allt på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ca 15-20 min i 200 grader, håll koll och rör med jämna mellanrum så att inget bränns.

Exit mobile version