Alla goda ting

Julens bästa köttbullar med pepparkakskrydda och julmust!

IMG_2567

Hej hopp,

Nu är det ju verkligen inte lång tid kvar till julafton, I love it! Ska bli så himla mysigt!

Jag har börjat testa en hel massa nya recept på saker som jag ska ställa fram på julbordet och en ny favorit är julköttbullarna som jag gjorde i helgen! Jag fick ett litet infall här i fredagskväll så började göra dessa köttbullar kl 23.30 på kvällen! Galet men sant : )

Himla goda blev dem! Bullarna är smaksatta med bland annat julmust och pepparkakskrydda – riktigt mustigt och gott. Lättlagade dessutom!

Om du vill göra fler köttbullar är det lätt att bara dubblera receptet.

Julens godaste köttbullar

500 gram blandfärs
1 ägg
1 dl julmust
0,5 dl ströbröd
0,75 tsk pepparkakskrydda
Salt och peppar
2 msk kalvfond
1 finriven gul lök

Gör såhär;

Blanda ägg, ströbröd och must i en skål, låt svälla i ca 10 minuter. Blanda färs med alla kryddor, riven lök, fond och äggblandningen till en jämn smet. Rulla till bullar och stek i smör. Du kan också lägga bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och stek bullarna i ca 20 minuter på 200 graders värme.

Exit mobile version