Hej hej,
Nu tänkte jag bjuda på ett gott bröd i LCHF-anda! Supergott med rikligt med pålägg, serveras med fördel i tunna skivor.
Brödet innehåller en del kolhydrater på nötterna men jag skar mitt bröd i väldigt tunna skivor så det blir inte så farligt av det ändå. Långt ifrån den kolhydratmängd du hittar i mjölbaserade bröd! Och detta mättar så mycket mer!
Brödet är extremt lättbakat! Här är det verkligen nötter och frön i fokus, inga konstiga mjölsorter osv utan tillsätt ägg och olja och vips in i ugnen!
Bästa nöt- och fröbrödet (en limpa)
6 st ägg
1 dl neutral olja
150 gram sötmandel
75 gram hasselnötter
75 gram valnötter
150 gram pumpakärnor
100 gram hela linfrön
150 gram solrosfrön
50 gram sesamfrön
2 msk chiafrön
Lite salt
Gör såhär;
Blanda alla ingredienser i en bunke, du behöver inte hacka nötterna först. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd avlång limpform och grädda mitt i ugnen och grädda i ca 55-60 minuter i 160 grader. Låt svalna.
Pingback: Nöt-och frö bröd | stillastunden
Jättegott och otroligt mättande, går det att frysa?
Hej,
Jag brukar skiva mitt, lägga typ bakplåtspapper emellan skivorna. Det har gått fint! 🙂
Med vänlig hälsning Hannah