Alla goda ting

Kladdkaksglass – världens godaste glass till alla chokladälskare!

kladd2

Hej på er,

Hoppas att tisdagen blir riktigt fin!

Vi hade som vanligt lite gäster i helgen och självklart blev det efterrätt efter middagen!

Kommentarerna till detta smaskiga var bland annat ”olagligt gott” och ”fantastiskt” och jag måste faktiskt säga att detta är något av det godaste jag gjort på länge! Detta måste ni verkligen testa, superenkelt men så galet gott att man nästan smäller av!

Detta är då min egen kladdkaksglass. Ni hör ju hur gott det låter?! Kladdkaka och glass ihop – som sagt, OLAGLIGT gott!

Glassen gör du enkelt utan maskin och du kan blanda ner din egen favoritkladdkaka. Jag har ju min egen favorit – det här basreceptet är utan tvekan det bästa jag har och kommer aldrig byta bort det! Jag valde att ha mörk choklad i min glass men du kan självfallet har ljus om du hellre vill ha det. Att ringla över lite chokladsås (ni vet, sån på tub) gör ju inte saken sämre! I receptet nedan utgår jag från att du har en kladdkaka färdigbakad och redo, annars börjar du med att göra den och låta den svalna innan du ger dig på glassmeten.

Så varsågoda, här kommer min nya favoritefterrätt!: )

Kladdkaksglass

Valfri mängd kladdkaka i små bitar (ca 1×1 cm)

1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
150 gram valfri choklad, jag använde mörk

Gör såhär;

Skär kladdkakan i bitar om ca 1×1 cm.

Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa grädden fluffig men inte för hård. Vänd varsamt ner den kondenserade mjölken. Vänd till sist ner den smälta chokladen och blanda till en jämn och slät smet. Vänd ner kladdkaksbitar och häll upp smeten i en avlång bakform klädd med plastfolie. Toppa med lite fler kladdkaksbitar och ringla över chokladsås. Täck med plastfolie och ställ i frysen till den är genomfrusen. Ta ut en stund innan servering.

 

Exit mobile version