Alla goda ting

Godaste vitlöksbrödet med örtolja

vit2

Halloj,

Freeeeeeedag! Så härligt! Jag hade hoppats på lite sol men det droppar väldigt mycket här utanför fönstret… Får hoppas till bättring till helgen!

Såhär till helgen är det ju många som lagar lite extra god mat och festar till det lite, vad passar då bättre än att servera ett gott vitlöksbröd till maten?

Jag och barnen bakade pizza tidigare i veckan och av degen som blev över gjorde jag detta goda vitlöksbröd. Riktigt fluffigt och massor av smak!

Lätt att svänga ihop och låta jäsa medan resten av middagen blir färdig!

Jag hade durumvetemjöl i min deg men det går bra att använda vetemjöl special om du vill det.

Receptet ger två rejäla vitlöksbröd.

Vitlöksbröd med örtolja

1/4 pkt jäst
2 dl vatten
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
3-3,5 dl vetemjöl special

0,5 dl oliv- eller rapsolja
2-3 vitlöksklyftor
Valfri krydda efter tycke och smak (jag hade en god örtblandning)

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och häll på vatten som ska vara fingervarmt, ca 37 grader. Rör om så att jästen löser sig. Rör ner salt och olja och arbeta till sist in mjölet till en smidig deg, det gör inget om den är lite kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i sisådär 25 minuter.

Blanda olja med pressade vitlöksklyftor och torkade örter. Ta ut degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Knåda dem och forma till en rund boll som du trycker ut så att den blir ca 1 cm hög. Skär den som tårtbitar och ringla över önskad mängd vitlöksolja. Skjuts in i ugnen i ca 12-15 minuter i 220 grader värme. Varsågod! : )

Exit mobile version