Hej hej,
Svänger inom med ett litet snabbt middagstips! Jag bjöd barnen på detta i söndags och det blev inte mycket kvar i formen!
Sitter just nu vaken och kikar på en febrig liten tös så det blir ett snabbt inlägg nu innan hon troligtvis vaknar igen… Vi hörs i helgen igen!
Ugnspannkaka med bacon (en ugnsplåt)
8 dl mjölk
8 hela ägg
6 dl vetemjöl
En nypa salt
Valfri mängd bacon (jag hade 3 paket men det går också bra att utesluta helt)
Smör
Gör såhär:
Strimla baconet och stek i panna. Låt rinna av.
Blanda mjöl med en nypa salt. Tillsätt hälften av mjölken och rör till en slät, klumpfri smet. Rör ner sista mängden mjölk och blanda. Rör till sist ner äggen – ett i taget – tills allt är blandat. Smörj plåten med smör och häll ner smeten. Strö över bacon och låt stå i ugnen i ca 20-25 minuter. 220 graders värme. Pannkakan kommer att se ut som en vulkan men det är helt i sin ordning! ; )