Tjena!
Idag har det äntligen varit sol och värme! Så härligt! Jag har börjat min semester (har två veckor) och njuter till fullo av det fina vädret.
Såhär i semestertider är det himla smidigt med lunch man bara kan svänga ihop i ett kick och detta receptet kommer verkligen vara en favorit i sommar.
Den här ugnsomeletten svänger man lätt ihop och man kan verkligen lägga ner allt mellan himmel och jord. Kött, grönsaker, ostar, kyckling mm! Servera gärna med en liten sallad och en god sås.
Min variant idag innehöll bacontärningar, spenat och lägg. Jag hade även i riven ost vilket gjorde den extra krämig. Se till att prova!
Min form jag använd är ca 25×25 cm.
Ugnsomelett
5 ägg
2 dl riven ost
2 dl creme fraiche
200 gram bacontärningar
100 gram spenat
2 små vårlökar
Salt, peppar
Olja
Gör såhär;
Smörj formen med lite olja. Stek baconet, rör ner spenaten på slutet. Löken kan du lägga i rå i omeletten eller låta den steka med baconet en stund.
Vispa upp äggen. Tillsätt creme fraiche och riven ost och blanda samman. Häll ner äggsmeten i formen och toppa med baconet. Sätt in i ugnen, ca 30 minuter i 175 grader. Omeletten ska ha ”stannat”.