Hej på er!
Har du varit ute och plockat några blåbär i år? När jag var liten plockade vi massvis men nu har jag inte tillgång till lika bra skog så jag får lägga pengar på bär istället för plocktid.
Blåbär är ju ett superbär som både är gott och nyttig och du kan göra en massa olika saker med dem. Jag slängde ner mina i en paj och jag toppade med vit choklad och en härligt, knaprig smuldeg med havre. Så himla gott!
Vad äter du till din paj? Vaniljsås eller glass? Vill du göra en egen och väldigt enkel vaniljsås du hittar du recept här.
Blåbärspaj med vit choklad
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1,5 dl havregryn
2 msk ljus sirap
125 gram smör
450 gram blåbär
0,5 dl strösocker
50 gram riven vit choklad
1-2 msk potatismjöl
Gör såhär;
Börja med att nypa ihop smuldegen. Blanda alla ingredienser till en smulig deg.
Smörj en form och häll i blåbären. Tillsätt sedan socker, riven choklad och potatismjöl och rör om så att allt blandas. Toppa med smuldeg och grädda i ca 15-20 minuter i 200 graders värme.
Blåbärspaj med familjen i kvällssolen… Härliga sommarkvällar!