Alla goda ting

Bräckt skinka med ägg och ost – frukost i LCHF-style

lchf2

God morgon på er!

Jag tänkte att det kunde vara lämpligt ett litet frukosttips såhär på tisdagsmorgonen. Vilken är din favoritfrukost?

När jag åt LCHF mer strikt tidigare var detta en rätt klassiskt frukost – enkelt, gott och mättande!

Superenkel att göra och lätt att variera. Här har jag använt mig av rökt skinka och som fyllning använt ägg och ost. Riktigt krämigt och gott! Lägg gärna till några grönsaker och du har en toppenfrukost framför dig.

Skinkan är ”bräckt”, dvs stekt på rätt hög värme utan fett. Det är inte alls komplicerat att göra men håll koll på skinkan så att den inte får för mycket färg.

Nu är det dags att ta tag i dagen – ha en riktigt fin dag!

Bräckt skinka med ägg (en portion)

2 skivor rökt skinka
1 ägg
2 skivor ost
Lite grönsaker
Smör eller kokosfett

Gör såhär;

Bräck skinkan, dvs stek på hög värme tills den får färg. Lägg åt sidan.

Stek ägget i kokosfett eller smör. Låt äggen ligga kvar i pannan, lägg på ost och vänd om så att osten smälter lite. Lyft över på en skiva skinka och toppa med ytterligare en skiva skinka. Servera gärna med någon grönsak och krydda efter tycke och smak.

Exit mobile version