Halloj!
Ni inser att det snart är jul va? 🙂 Inte alls många veckor kvar faktiskt, känns underbart!
Vilken är din favoritsmak till jul? Saffran, kardemumma, vanilj, konjak, pepparkaka, polka? Det finns en hel massa smaker att välja på och idag ska du få recept där jag använt en av mina favoriter – polkagris!
Jag gillar det knastriga och friska med polkagrisar och det är fantastiskt gott att använda till bakverk och desserter.
Ni som kikat in hos mig förut vet att pannacotta är en storfavorit här hemma så varför inte slå ihop det till en polkagrispannacotta? Resultatet blev ljuvligt!
Detta är verkligen något jag kommer att göra fler gånger framöver. Anpassa mängden polkagris efter hur mycket smak du vill ha.
Polkagrispannacotta (4 pers)
4 dl grädde
2 gelatinblad
3,5 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl polkagrisar (efter tycke och smak)
Gör såhär;
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Krossa polkagrisarna.
Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Dra av från plattan och rör ner krossade polkagrisar, rör tills de löst sig i vätskan. Rör ner gelatinbladen och häll upp i glas. Dekorera med polkagrisar och eventuellt lite vispad grädde.
Ååhh så gott det ser ut 😋😋