God morgon på er,
Hoppas att ni haft en skön helg! Här har vi träffat vänner, fixat hemma, jag ska jobba lite och sånt där småfix ni vet.
På söndagarna brukar vi äta frukost tillsammans och göra det lite mysigare än man hinner till vardags. Kanske lite pannkakor, frallor från bageriet eller egna kalljästa, bär osv men scones är något som ofta finns till söndagsfrukosten.
Dessa scones bjöd jag även på när jag var frukostansvarig en vecka på jobbet, de blev väldigt uppskattade! Smöriga, fluffiga och rykande varma med ost och marmelad, inte mycket som slår det! Superlätta är de att göra också!
Ha en härlig söndag!
Frasiga scones (ca 8-10 st)
100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
4 dl filmjölk (eller mjölk)
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret i tärningar. Tillsätt filmjölken/mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Forma/klicka ut scones och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna något innan de serveras.