Hej på er,
Redan torsdag, tiden flyger fram! Helgen närmar sig och jag tänkte därför att ni skulle få ett litet desserttips inför denna.
Det här är en paj som smakar nästan likadant som friterad banan (sån du ofta får som dessert på kinarestauranger) och det är ju så himla gott. Det är väldigt enkel att göra och omåttligt populär! God med en kula vaniljglass eller en klick grädde.
Om du tycker om choklad är det gott att strö lite hackad choklad över bananerna innan du brer på smeten. Låt pajen svalna något innan du serverar den. Ät och njut!
Bananpaj (4-6 portioner)
3-4 bananer
1 dl vetemjöl
100 gram smör (gärna rumsvarmt)
1,5 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna, smörj en form och lägg låt dem täcka bottnen. Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Grädda i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.