Hej!
Så är det alltså första advent imorgon… Det är hög tid att börja planera vilket julgodis som ska pysslas ihop innan jul och idag tänkte jag att ni skulle få ett recept att lägga till ”prova-högen”.
Den här passionsfruktskolan är lätt att göra, har en frisk smak av passionsfrukt och en jättehärlig konsistens! Ett roligt inslag till det annars så ofta klassiska gottebordet!
Passionsfruktskola
100 gram smör
1 tsk vaniljsocker (eller om du hellre använder vaniljpulver)
1 passionsfrukt
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
½ msk glykossirap (mindre flaska i hyllan vid resten av sirapen)
Gör så här:
Smält smöret. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet och lägg ner i smöret. Tillsätt de andra ingredienser och rör tills sockret har smält. Koka utan lock på medelvärme, rör då och då men inte för ofta tills temperaturen är 123 grader. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20×30 cm. Låt kolan stelna och skär upp i bitar. Slå gärna in i papper.