Tjingeling,
Jag har knappt koll på dagarna nu när det är semester men jag tror att helgen börjar lida mot sitt slut och det är dags för söndagsfika. Jag har lite nyheter till er i veckan, håll utkik på bloggen varje dag! Du följer väl föresten mig på Instagram och Facebook? @allagodatingse, in och följ! 🙂
För en tid sedan bakade jag ett helt gäng biskvier till en vän och eftersom att jag hörde att de blev vääääldigt uppskattade hos mottagarna så tänkte jag att ni skulle få det smaskiga receptet.
Du kan egentligen smaksätta biskvierna helt efter tycke och smak men jag gillar apelsinkrämen som bryter mot den märka chokladen. Det tar lite tid att göra men väl värt besväret! Gör dem stora eller små, helt valfritt.
Apelsinbiskvier med mörk choklad (ca 20 st)
Botten
250 gram fint riven mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
Fyllning
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita från ett stort ägg
250 gram mjukt smör
100 gram vit choklad
Färskpressad apelsin
Färg efter tycke och smak
Chokladtäcke
150 gram mörk choklad (eller vit eller mjölkchoklad, vilket du själv föredrar)
Eventuellt annan choklad att ringla över
Gör såhär;
Sätt ugnen på 175 grader, jag använde mig av varmluftfunktionen. Vispa upp äggvitan lätt med sockret. Tillsätt fint riven mandelmassa och blanda till en jämn smet. Klicka ut till rundlar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, håll koll på slutet. Låt svalna något på plåten och stjälp sedan upp på galler och låt dem svalna helt.
Gör smörkrämen genom att vispa upp äggvita, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt mjukt smör, lite i taget, och vispa hela tiden. Vispa drygt 5 minuter, du kommer att få en tjock och fluffig kräm. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna lite innan du rör ner den i smörkrämen. Blanda ordentligt och smaksätt med apelsin och färga enligt önskemål.
Bred på smörkrämen på bottnarna, gör dem gärna lite toppiga. Lägg på fat och stoppa in i kylen i 1 timme. Smält chokladen till toppingen och låt den svalna något. Doppa försiktigt biskvierna i chokladen och lägg tillbaka på fatet. Låt chokladen stelna i kyl.