Hej på er,
Idag tänkte jag att ni skulle få ett snabbt middagstips på en enkel rätt som kan serveras på olika sätt.
Det här är min variant av chili con carne där jag använder köttfärs och vita bönor som bas. Vilka bönor man vill använda är en smaksak, men eftersom att jag rent generellt inte är ett fan av kidneybönor och andra stora bönor så funkar de vita i tomatsås bra. Billigt är det också!
Det här är en väldigt mättande gryta som kan serveras med nykokt ris eller med bara en bit bröd och kanske en klick creme fraiche. En god sallad är också väldigt gott till!
Styrkan på chili con carnen kan du styra själv genom att använda chilisås, cayennepeppar eller tillsätta lite hackad chili.
Snabb chili con carne
500 gram köttfärs
1 burk passerade eller krossade tomater (smaksak)
1 burk vita bönor i tomatsås
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
2 paprikor
Paprikapulver, peppar, salt, vitlökspulver
Gör såhär:
Hacka vitlök och lök, dela paprikorna i mindre bitar. Stek köttfärsen i smör, tillsätt grönsakerna samt buljong och tomatpuré och låt fräsa samman någon minut. Tillsätt tomater och hela burken bönor och rör om. Krydda upp grytan efter tycke och smak och låt puttra i ca 15-20 minuter. Smaka av och servera på valfritt sätt.