Alla goda ting

Fläskkotlett med skysås, stekt lök och potatismos

Hej på er,

Idag är det dags för ett middagstips! Förra veckan fick jag testa en matkasse från Linas Matkasse och dagens recept är hämtat från den kassen, är om jag ändrat om en del i receptet och satt min egen touch på det hela.

Den här rätten är inte alls svår att göra och funkar fint såväl vardag som helg. Om du inte vill servera broccolin vid sidan om går det bra att mixa ner den i potatismoset.

Kryddning på både kött och mos kan du styra själv, nedan är mitt grundrecept.

Fläskkotlett med stekt lök, skysås och potatismos (4 portioner)

4-6 fläskkotletter
Salt och peppar
Smör
1-2 gula lökar
2 msk vetemjöl
Rapsolja/smör
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
1-2 tsk soja
Redning (ex majsstärkelse)
800 gram potatis
1-1,5 dl mjölk
Några matskedar smör
Broccoli

Gör såhär:

Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk. När potatisen är mjuk tillsätter du lite mjölk och smör och vispar slätt med elvisp. Tillsätt mer mjölk och smör till önskar konsistens. Smaka av med salt, och ev peppar.

Under tiden potatisen kokar kryddar du fläskkotletterna med salt och peppar och bryner dem ett par minuter på varje sida. Stek dem i smör. När köttet fått fin färg häller du på vatten, buljong och soja. Låt småputtra i ca 10-15 minuter tills köttet är genomstekt och blivit mört. Smaka av såsen och red till önskad konsistens.

Skala löken och skär i skivor. Blanda med vetemjöl och stek i olja eller smör tills de fått fin färg. Koka broccolin. Smaka av allt och servera.

 

 

Exit mobile version